BIO i LJUNGSKILE

LJUNGSKILE FILMSTUDIO   &   LJUNGSKILE BYBIO

Läs mer…


TISDAGAR MATINÉER

Matinéer våren 2018

Ferdinand och en lien flicka utanför ett hus.
Söndag 7 januari kl. 17
Tjuren Ferdinand –När Ferdinand, tjuren med ett stort hjärta, blir misstagen för en farlig best blir han tillfångatagen. Han gör allt för att ta sig hem till sin familj igen, och samlar ihop ett omaka team för det ultimata äventyret.

USA 2017. 7 år. Längd: 1 tim. 48 min.

Filmaffisch.
Söndag 28 januari kl. 17
Barnfilm från
Göteborg Film Festival

Fem svenska kortfilmer för barn:

• Binke kan inte flyga
• Bulten
• Bulten söker en kompis
• Jag och girafferna
• Sara och girafferna på tivoli

Scen från djungeln med många djur.
Söndag 11 februari kl. 17
Djungelgänget –Tigerpingvinen Maurice och resten av Djungelgänget har de senaste åren sett till att frid och fröjd råder i djungeln. Ända tills de en dag råkar på deras farligaste motståndare någonsin – koalan Igor. För att hindra Igors onda planer att utplåna hela djungeln måste Djungelgänget använda all sin list och sitt mod, men också börja jobba ihop med de mystiska ”Champions” som funnits i djungeln sedan urminnes tider.

Frankrike 2018. Längd: 1 tim. 37 min.

Pelle Kanin ligger i ett hav av morötter.
Söndag 4 mars kl. 17
Pelle Kanin –Film som bygger på Beatrix Potters klassiska saga om den rebelliska kaninen som försöker att smyga sig in i en bondes grönsaksodling. Pelle och hans vänner kliver in i människans värld och människorna spelas av verkliga personer.

Australien 2018.

Grottmannen stridsberedd.
Söndag 25 mars kl. 17
Grottmannen Dug – Nytt från skaparna av Wallace & Gromit. Den modige grottmannen Dug försöker tillsammans med sin bästa vän Hognob och deras stam rädda sina hem mot den mäktige och ondskefulle Lord Nooth.

Storbritannien 2018.

En landgång från päronet till ett skepp.
Söndag 15 april kl. 17
Den otroliga historien om det jättestora päronet – Den lilla elefanten Sebastian och hans bäste vän, katten Mitcho, bor i Solby – en trevlig liten kuststad där allt andas frid och lycka, tills den dag då stadens älskade borgmästare J.B. plötsligt försvinner. Snabbt som ögat tar viceborgmästaren Kvist över ledarskapet och planerar att bygga en jättestor skyskrapa som kommer lägga staden i evig skugga. De enda som nu kan rädda staden är Sebastian och Mitcho, fast de vet ännu inte om det.

Danmark 2018. 7 år.

Matinéerna visas av Ljungskile Bybio på söndagar kl 17. Biljettpriset är i allmänhet 60 kr. Filmerna visas i Grundtvigsalen på Ljungskile folkhögskola.

Vi finns på facebook facebook log